Meredith Michaels-Beerbaum

Meredith Michaels-Beerbaum föddes i Los Angelses 26 decemeber 1969 och är dotter till filmregissören Richard Michaels. Hon började redan som sjuåring i ridskola. Hon fick sin första ponny när hon var elva år och blev framgångsrik inom westernridning. Hon började även tävla i banhoppning vid tretton års ålder och blev en mycket framgångsrik juniorryttare.

Under collegetiden flyttade hon och studerade politik vid Princeton University men fortsatte med tävlandet.

1990 kom hon i kontakt med en sponsor som var intresserad av att skicka henne till Europa. Hon skickades till England med Young Rider-laget.

1991 råkade hon ut för en allvrlig olycka då hon bröt båda handlederna, men hon fortsatte med hästarna och begav sig till Tyskland för att tränas av den välkände Paul Schockemöhle redan ett halvår efter olyckan. Även om det var tänkt att hon bara skulle stanna över sommaren, blev hon kvar i Tyskland och planerade att köpa ett träningscenter för hästar där.

1998 gifte sig Michaels med hoppryttaren Markus Beerbaum och bytte medborgarskap till tyskt. Hon har tävlat internationellt för det tyska landslaget sedan 1999.

År 2002 råkade hon ut för en till olycka då hon bröt ett nyckelben som gjorde att hon missade världscupfinalen det året. Hon missade även Europamästerskapet året efter då hon bröt ett ben och blev därför borta väldigt länge från ridsporten. Emellrtid kom hon framgångsrik tillbaka 1998 och blev det året första kvinnliga ettan i FEI:s världsrankning.

Meredith är idag en hoppryttare som tävlar på internationell nivå. Hon vann bland annat guld i världscupen i Göteborg 2008 och var den första kvinna som varit etta på FEI:s lista över världens bästa ryttare. Hon är även känd som svägerska till Ludger Beerbaum eftersom hon är gift med hans bror, Markus Beerbaum, en annan berömd hoppryttare. 


Träna balans, följsamhet och sits

Övningen börjar med en travbom, 2-2,20 m fram till ett kryss, ca 3,30 m till ett kryss. 6,50-7 m fram till en oxer, och två hinder på en kort diagonal. Höjden har ingen betydelse. Fokus ska ligga på hur ryttaren rider både före och efter hindren, även sitsen står i fokus. Värm upp din häst som vanligt. Börja övningen i trav med ett bra tempo. Sitt stilla och var följsam, låt hästen jobba igenom serien. När du hoppar sista hindret kan du trampa lite extra i den sidas stigbygel du vill att hästen ska landa i. Innan kortsidan vänder du i en mjuk båge och hoppar det närmsten fristående hinder på diagonalen. Hoppa övningen några gånger och variera med vilket håll du vänder åt på kortsidan.

 

 

Banskiss

 
 
 
 

 


RSS 2.0