Bredda registret i hoppgaloppen

Det gäller att lära sig att kontrollera hästens galopp i hoppningen. Denna bomövning är jättebra för att få koll på registret. Hästarna tycker också att det är kul övning. Både ytter- och innerskänkel måste vara aktiv.

Det ska vara 7,5 meter mellan bommarnas innerkant och bommarna ska vara ordentligt vinklade på böjt spår. Innerkanten av bommarna ska ligga på sockerbitar eller liknande.

  1. Kom på tre språng mellan bommarna. Lägg bommarna på lägsta höjden. Det ska vara tre lika stora galoppsprång mellan bommarna.
  2. Rid sedan i en större båge mellan bommarna. Jobba med innerskänkel för att få plats med fyra galoppsprång. När du ska rida på fyra måste du planera vägen för att rida en större båge. Ha ställningen kvar på innertygeln men reglera balans och steglängd på ytter. Om man inte har en stadig inverkan glider man lätt utanför sista bommen.
  3. Skär sedan av linjen så att du får plats med två galoppsprång mellan bommarna. Var noga med att ha en aktiv innerskänkel före kurvan och att vända för ytterskänkeln. När du kommit över sista bommen, håll emot med innerskänkeln så att hästen inte kastar sig inåt. Använd ytterskänkeln mellan bommarna för att rätta framåt. Det är så skänklarna ska användas om det går. Ytterskänkeln ska rätta framåt och innerskänkeln ska forma.
  4. Växla sedan mellan två, tre och fyra galoppsprång.
Syftet med övningen är att ryttaren ska lära sig att kontrollera hästens galopp och få en känsla för hur man ska använda hjälperna.

  

Tänk på att jobba med skänklarna. Tänk på vägen, planera.

 
 
 

Ett lagom avstånd mellan bommarna för stor häst är 7,5 meter (inre delen av bommarna)För varje "kategori" av ponny, minska cirka 10 cm (alltså 7,4 meter för D-ponny, 7,3 för C-ponny osv.)

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0