Lamicell cup

Lamicell Cup är en stilhoppningsserie som går i 19 distrikt i samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och Equality Line.

Cupen rids under årets första halvår med kval, semifinaler och en final under Equality Line Horse Show på Hammarö i augusti.

Regler:

  1. Lamicell Cup är öppen för ryttare som inte har placering i 1.30 eller högre.
  2. Kval sker per distrikt. I de fall antalet anmälda i ett distrikt överstiger 20 så tillämpas rankinglistor baserat på poäng tagna i 1.10 klasser under kvalperioden. 
  1. Tidsperiod för kval - Poäng samlas i 1.10 klasser på regional nivå under perioden 
    1 februari till 31 maj.
  1. Rankinglistan finns på Ridsportsförbundes hemsida.
  2. Semifinal arrangeras av respektive distrikt i juni/juli och skall vara 1.10 bedömning A med Stilhoppning. Datum för varje Semifinal ska vara klart senast 31 mars.
  1. 20 ekipage går vidare till en semifinal som hålls i varje distrikt. I de fall ett distrikt har fler än 20 anmälda ekipage så avgör rankinglistan vilka som är startberättigade. Semifinalen har stilbedömning. I de distrikt där antalet anmälda understiger 20 så är samtliga anmälda ekipage startberättigade i semifinalen.
  2. Ifall det ej anordnas någon semifinal i ett distrikt så får de ryttare tävla i närliggande distrikt semifinal efter beslut från SvRF. Det blir dock 1 st från varje distrikt som går vidare till final.
  3. Från semifinalen går vinnaren vidare till final på Hammarö
  4. Finalen hålls under Equality Line Horse Show och avgörs i hoppning 1.10 stilbedömning.

Finalen
Består av en ryttare från varje distrikt vilket ger 19 ekipage. Utöver dessa ryttare kommer även 2 ryttare från respektive Norge, Danmark och Finland att konkurrera om slutvinsten.
Alla finalister får gratis startavgift och uppstallning under finalen.
Finalen rids under Equality Line Horse Show som har Nordic Development Tour som är en internationell tävling. 
Finalen rids som en 1.10 stilbedömning på söndagen. Två förklasser kommer att ridas i 1.10 bedömning A där finalryttarna kommer att få hjälp med bangång och framhoppning av några av Equality Lines teamryttare. Dessa teamryttare är sedan även domare i finalen. 
Vinnaren får förutom premier och hederspriser även en plats i Team Equality Line.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0