Ridsport Ponny Cup

Tidningen Ridsport ger arrangörerna ett bidrag som innebär att ryttare som startar i Ridsport Ponny Cup inte behöver betala start- eller anmälningsavgift. På så sätt kommer tidningens satsning på ponnysporten många ryttare till del.

Deltagare
Tävlingen är öppen för deltagare från Danmark, Finland, Norge och Sverige. De övriga nordiska ryttarna kvalar efter samma regler som de svenska.

Uppläggning och kvalificering
Tävlingen består av 6 kvalificeringstävlingar. 
Ekipage får räkna de 3 bästa resultaten som kval till ett finalmeetinget. 
Ekipage måste starta i minst två kvaltävlingar för att kunna komma till finalmeetinget. 
Kvalklasserna rids i Msv B bed.A:1a vid nationella tävlingar.
  
Poängberäkning
För kvalificering till finalmeeetinget räknas poäng enligt nedan:
1:a 22 poäng
2:a 18  " 
3:a 16  " 
4:a 14  " 
5:a 12  " 
övriga placerade erhåller 10 poäng.

Final 
Finalen är öppen för max 18 ryttare i respektive kategori. I finalklassen får ryttare rida endast en ponny per kategori. I finalklassens omhoppning startar ryttarna i s.k. omvänd startordning, den som har snabbaste tiden i grundomgången startar sist, näst snabbaste startar näst sist o.s.v. Om kvalificerat ekipage ej kommer till start skall detta snarast meddelas Tidningen Ridsport i god tid före anmälningstidens utgång för att bereda plats åt annat ekipage.

 

För att få tävla en ponny i Sverige på elittävlingar och lägre så måste samtliga ponnyer ha ett svenskt gällande mätintyg. Det innebär att samtliga utländska ryttares ponnyer oavsett vilket land det kommer ifrån, måste ha ett gällande svenskt mätintyg för att få tävla i Sverige. 
 

Hederspriser
Vid finalen och de sex kvaltävlingarna utdelas Ridsport Ponny Cup-täcke till segrarna, hederspriser samt en speciell cup-rosett.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0